Magnetiseren

Magnetiseren is een vorm van alternatieve geneeswijze.

De energie die de cliënt ontvangt wordt altijd via de handen van de magnetiseur overgebracht, ook wel ‘handoplegging’ genoemd.

Ik leg de handen op diverse plaatsen van het lichaam, zoals het hoofd, de rug, de armen, de buik, de benen en de voeten.

Plaatsen die meer aandacht nodig hebben worden door mij langer behandeld.

Tijdens het magnetiseren wordt ‘negatieve energie’ van de cliënt opvangen. Om deze energie kwijt te raken, schud ik deze letterlijk van mij af middels een handgebaar.

 

Wat gebeurt er tijdens het magnetiseren

Ik werk niet met mijn eigen energie, maar met de energie rondom mij. Deze vorm van energie overdracht heet gekanaliseerde energie. Bij het magnetiseren door middel van gekanaliseerde energie fungeer ik enkel als doorgeefluik. Ik zet mijn eigen ego opzij, zodat de energie ongefilterd terecht komt bij mijn cliënt zonder tussenkomst van mijzelf.

 

Je hebt meerdere lichamen dan alleen je fysieke lichaam. In de onzichtbare lichamen (voor de meeste mensen) zitten emoties, ook je kennis over zaken, je overtuigingen, je verdriet, nare gebeurtenissen… noemt maar op. Het is een blauwdruk van je leven.

Je kunt je voorstellen dat er in de voorbijgaande jaren hier en daar veel gebeurd is. Dit levert vaak energieblokkades op.

Blokkades zijn problemen die zich bij een mens kunnen voordoen en waar men zich op dat ogenblik geen raad mee weet.
Omdat je vaak niet weet hoe je het moet aanpakken, wordt het probleem weggestopt en opgekropt. Je trekt onbewust een muur op waarachter je kunt verschuilen.
Als een blokkade langer aanhoudt, zet zich dat op een gegeven moment vast in het energieveld van de aura, met als gevolg dat je ziek wordt.

Pijn of ziek worden is zoiets van: “help, er valt hier iets los te laten en te verwerken”.

 

Terwijl ik met je in gesprek ga, maak ik jouw energie schoon. Ik vul het weer aan met zuivere helende energie, zodat je weer op een natuurlijke manier kunt herstellen. Klinkt simpel, maar het is een heel proces.
Ik ben blij dat deze vorm van ‘blokkades’ behandelen steeds meer ‘gewoon’ gevonden wordt. Het is namelijk al zo oud als de weg naar Rome!

Behandeling

Bij mijn behandeling zit je op een stoel en je hoeft je niet uit te kleden.

Alleen je schoenen moeten uit. Via de voeten controleer ik de energiebanen aan het einde van de behandeling.
Ik raak je licht aan en probeer de blokkade op te sporen en vervolgens haal ik deze weg.

 

Ook besteed ik aandacht aan jouw pijnplek(en) en ik concentreer me op jouw chakra’s (energiecentra in je lichaam).
Je kunt wat verlichting of een kriebelig gevoel krijgen op de plek die ik behandel. Ik zelf ervaar het als ‘het weer laten stromen van de levenskracht’ die er altijd al is geweest maar even vast zat.
Ter afronding gebruik ik een techniek om de energie te polariseren. Dit wil zeggen dat jouw levenskracht weer in de oorspronkelijke banen wordt geleid. Dit blijft doorwerken, ook als je later thuis bent.
De behandeling wordt een aantal keren herhaald totdat de klacht verdwijnt en je weer goed voelt.
De klacht is niet in één dag begonnen, dus je begrijpt dat het niet in één behandeling weg is.

Soms adviseer ik wat extra vitamines/mineralen in te nemen of om bepaalde technieken van ‘positief denken’ je eigen te maken.

 

Wat kun je waarnemen

Warm of koud gevoel

Velen ervaren tijdens het magnetiseren gevoelens van warmte of kou. De oorzaak hiervan wordt veelal gezocht in de energie die door het lichaam stroomt en het evenwicht herstelt. Warmte, die vaak uit de handen van de magnetiseur wordt gevoeld, zou duiden op ontspanning en opheffing van verkramping en blokkades. Kou wordt gezien als het gevolg van een belemmerde bloedsomloop die voortkomt uit spanning of stress.

Tinteling

Wanneer er bepaalde delen van het lichaam gaan tintelen betekent dit, dat het magnetiseren bepaalde blokkades heeft opgeheven. Het opnieuw stromen van de energie zorgt voor het tintelende gevoel.

Ontspanning

Tijdens en na het magnetiseren voelt de cliënt zich vaak meer ontspannen dan voor het magnetiseren. De magnetiseur beïnvloed door het magnetiseren het energiepeil van de cliënt, zodat de in het lichaam aanwezige stress en spanning wordt bestreden.

Spiertrekkingen

Soms gebeurt het tijdens het magnetiseren, dat de spieren van de cliënt samentrekken. Ook dit wordt meestal gezien als het gevolg van veranderingen in de energiestroom van de cliënt.

Pijn

Hoewel het niet vaak voorkomt, kan ook pijn een tijdelijk effect van het magnetiseren zijn. Dergelijke pijnen zouden het gevolg zijn van het opheffen van energieblokkades en verkrampingen.

Emoties

Magnetiseren maakt soms emoties bij cliënten los. Vergeten of verdrongen emoties komen tijdens of na het magnetiseren aan de oppervlakte en kunnen niet meer worden ingehouden. Dit wordt in verband gebracht met het loslaten van emotionele knelpunten en trauma’s.

 

 

Wil je een afspraak maken? Klik op ‘Reservering’ en vul het formulier in.

Heb je vragen? Via ‘Contact’ kun je het formulier invullen en je vragen stellen.

Voor persoonlijk contact mag je mij altijd bellen op 06-46466556