Polariteitsmassage

Polariteitmassage is een methode uit de natuurlijke gezondheidszorg

De massage is gebaseerd op de universele beginselen van de (levens)energie: aantrekking, afstoting en neutraliteit.

 

Polariteitmassage is een interactieve, energetische- en holistische massage.

Er wordt gewerkt met de verschillende polen van het lichaam.

Bij deze massagevorm is bewustwording belangrijk. Door de massage kom je in contact met je lichaam en je gevoel en leer je de signalen die zij je geven, te herkennen.

 

Oorsprong

De polariteitmassage is aan het begin van de twintigste eeuw ontwikkeld door de Amerikaan Randolph Stone (1890-1981). Deze van oorsprong Oostenrijkse natuurarts en chiropractor ontdekte dat het menselijk lichaam over polen beschikt, net zoals de aarde. De bovenkant van het lichaam (het hoofd) is positief geladen en de onderkant van het lichaam (de voeten) is negatief geladen. Stone heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar het functioneren van de energiestromen in het lichaam en welke behandeling kan worden toegepast bij klachten. De polariteitmassage is de afgelopen zestig jaar verder ontwikkeld in Engeland en Amerika, maar ook in Nederland.

 

Doel

Stone hanteert het functioneren van de mens op verschillende niveaus als uitgangspunt: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel.

Het doel van polariteitmassage is deze niveaus weer met elkaar te verbinden om de balans tussen lichaam (fysiek), geest (mentaal) en emoties (emotioneel en spiritueel) te herstellen.

Bij een disbalans in één van deze drie, ontstaan op bepaalde plaatsen in het lichaam ophopingen van energie, waardoor op andere plaatsen in het lichaam tekorten ontstaan. Door een polariteitmassage worden blokkades opgeheven, waardoor de energie tussen de polen weer goed gaat stromen.

Stone heeft de lagen waarin wordt gewerkt vernoemd naar de vijf elementen aarde, water, vuur, lucht en ether.

 

Massage

Waar leven is, stroomt energie en energie stroomt van plus(+) naar min (-), net zoals het magnetisch energieveld van de aarde of een batterij. Elk magnetisch of energieveld kent een positieve pool en een negatieve pool en een neutrale pool.

De verbindingen tussen de polen breng ik tot stand door mijn handen op reflexpunten van het lichaam te leggen.

Aan de termen positief(+) en negatief(-) dient geen waardeoordeel te worden gegeven. Ik kan de polen net zo goed A en B of hoog en laag noemen. Het is een terminologische afspraak om de twee polen van elkaar te onderscheiden.

Naast deze (tweepolige) verbindingen kent de polariteitmassage ook nog een scala aan andersoortige grepen en technieken om de doorstroming van de levensenergie door de diverse lichaamsdelen en gewrichten te bevorderen.

 

Tijdens een polariteitmassage worden drie technieken gebruikt: diepe massage wordt gebruikt om de geblokkeerde energie los te maken. Lichte aanraking zonder druk en niet-lichamelijke aanraking worden gebruikt om de energie te polariseren. De niet-lichamelijke aanraking is een energetische aanraking waarbij de handen vlak boven het lichaam worden gehouden. Met deze technieken wordt het stromen van de levensenergie bevorderd.

 

Vervolgens ga ik met massageolie de huid en spieren masseren.

De massage vindt plaats op een massagetafel. Het kan zowel gekleed als ongekleed worden gegeven. De keuze stem ik met mijn cliënt af. Fysieke- en energetische massage worden bij polariteitmassage gecombineerd.

 

Een verkeerde gedachte is dat ik via mijn handen energie naar de cliënt laat stromen. Dat is niet het geval.

Het is de levensenergie van de cliënt zelf, die zich verplaatst naar plekken waar deze nodig is. Zoals alle energetische behandelwijzen gaat ook de polariteitmassage ervan uit, dat het lichaam zelf weet wat goed voor haar is. Mijn handen werken alleen als katalysator.

 

Wanneer polariteitmassage

Polariteitmassage werkt spierontspannend, afvalstoffen worden beter afgevoerd en de bloed- en lymfecirculatie wordt bevorderd. Door deze behandeling wordt de energiestroom weer op gang gebracht om zodoende de lichamelijke-, maar ook de geestelijke blokkade op te heffen.

 

Deze massage is bedoeld voor mensen die lichamelijke klachten hebben, welke veroorzaakt worden door stress of oververmoeidheid.

Verder kan polariteitmassage ingezet worden voor de volgende klachten:

 

– In periodes van grote drukte en emotionele stress en slapeloosheid

– Vermoeidheid en weinig energie

– Verwerking van emoties zoals verdriet, boosheid en angsten

– Het moeilijk is om grip op je leven te houden

– Je verloren dreigt te gaan in de omstandigheden

– Het gevoel overheerst vast te zitten aan verplichtingen

– hoofdpijn, schouders- en nekklachten

– rugpijn, gewrichtspijn en andere pijnklachten

– ademhalingsproblemen en klachten aan de luchtwegen (astma en COPD)

– buikpijn, lichte maag- en darmklachten,

– vochtophoping,

– Vaak last hebben van koude voeten, vooral ‘s avonds

– Er problemen zijn met de ontlasting

– Je het moeilijk vindt om helemaal te ontspannen

 

De massage is geschikt voor iedereen, jong en oud.

Wil je een afspraak maken? Klik op ‘Reservering’ en vul het formulier in.

Heb je vragen? Via ‘Contact’ kun je het formulier invullen en je vragen stellen.

Voor persoonlijk contact mag je mij altijd bellen op 06-46466556